Tybetańska nalewka czosnkowa zapobiega tworzeniu się nowotworów, zapobiega zawałowi serca, miażdżycy i paraliżowi, oczyszcza organizm z odkładającego się tłuszczu, wypłukuje nierozpuszczony wapń, poprawia przemianę materii, oczyszcza naczynia krwionośne, likwiduje szum w głowie, poprawia wzrok, odmładza i bardzo wzmacnia organizm.
NALEWKA CZOSNKOWA:
Składniki:
350 g obranego czosnku najlepiej polskiego
200 ml czystego spirytusu spożywczego
Przygotowanie:
Czosnek świeży polski (nie chiński ani żaden inny/to ważne) utrzeć na miazgę na drewnianej deseczce (nie stosujemy żadnych metalowych przedmiotów), włożyć do szklanego, ciemnego naczynia i zalać spirytusem. Szczelnie zamknąć. Całość postawić na 10 do 12 dni w chłodnym, zacienionym miejscu (nie lodówce), od czasu do czasu wstrząsając. Następnie odcedzić(np. przez gazę albo przez pieluchę tetrową), ponownie zlać do ciemnej butelki, zakręcić i pozostawić na dalsze 4–5 dni w chłodnym miejscu. Po tym czasie jest gotowa do zastosowania.
Stosowanie:
1 dzień
rano – 1 kropla
w południe – 2 krople
wieczorem – 3 krople
2 dzień
rano – 4 krople
w południe – 5 kropli
wieczorem – 6 kropli
tak aż do 25 kropli
Następne dawki po 25 kropli rano, w południe i wieczorem, aż do ostatniej kropli nalewki.
Uwagi:
- Nie należy przekraczać dawki 25 kropli.
- Żeby chronić wątrobę należy każdą dawkę czosnku przyjmować z niewielką ilością kefiru,
ukwaszonego mleka lub po prostu wody.
- Taką kurację stosuje się według tybetańskich mnichów raz na 5 lat (są źródła, które
zalecają częstsze jej stosowanie ale może warto się trzymać tego co wymyślili mnisi).
- Zaleca się ostrożność w stosowaniu nalewki czosnkowej osobom z poważnymi chorobami
układu pokarmowego
- Aby zlikwidować zapach czosnku można po zażyciu nalewki żuć goździk, zjeść trochę
natki pietruszki, jabłko lub skórkę cytrusa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz